Framgångsberättelser om att sluta röka: Tips från före detta rökare

Stress på arbetet och press vid sociala tillställningar – lusten att tända en cigarett finns överallt. Här följer några tips från före detta rökare som hjälpa dig att sluta röka.

När man bestämmer sig för att göra en förändring i sitt liv så som att bli rökfri är det alltid en god idé att låta sig inspireras av personer som har gått igenom samma utmaningar. Även om att sluta röka ibland kan kännas som en närmast omöjligt uppgift går det att lyckas. Här följer råd från före detta rökare.

Träffa före detta rökarna Andrew, Chris och Monya, som var och en har tips baserat på de erfarenheter de gjorde under sin resa från rökare till före detta rökare. Du kan dra nytta av dessa tips för att sluta röka på det sätt som passar bäst för just dig. Kanske är du bra på att visualisera ett liv utan cigaretter och med kontinuerliga belöningar för din insats?

Det kan även vara så att du har ett ekonomiskt perspektiv vad gäller att sluta röka, eller kan hålla rökningen borta genom att hålla dig sysselsatt på annat sätt än genom rökning. Oavsett vad du föredrar kan du använda dessa tips för att sluta röka på det sätt som bäst passar in i det liv du lever och stämmer med din personlighet.

Blir rökfri med våra tips här.

Visualisera att din kropp mår bättre och blir sundare för varje timme Rød fuld stop

Andrew besegrade röksuget genom att använda visualiseringstekniker. Se filmerna nedan:

Tänk på hur mycket pengar du kan spara om du lägger cigaretterna på hyllan Rød fuld stop

För Chris handlade det både om att uppnå mål och om de pengar han kunde spara och han använde dessa tekniker för att behålla motivationen. Se hans tips i filmerna nedan:

Kasta ut allt som du förknippar med rökning Rød fuld stop

Monya besegrade suget efter cigaretter genom att hålla händerna sysselsatta och att skriva ner varför hon ville sluta. Se filmerna nedan: