Så lyckas du sluta röka

Låt oss se vad som kännetecknar de flesta som har slutat röka och vad du själv enkelt kan göra.

1

Släpp taget om det förflutna

Framgångsrika personer är framtidsorienterade. De fastnar inte i det förflutna eller ältar sina misstag. De lär sig av dem och går vidare.

Sett ur ett sluta-röka-perspektiv: Om du trillar dit och röker en cigarett, så acceptera att du inte är mer än människa. Förbli positiv och kom snabbt tillbaka upp på det rökfria spåret igen.

2

Fortsätt utvecklas

En strävan efter att utvecklas och växa är en faktor som är gemensam för framgångsrika personer. Oavsett om det handlar om att gå en kurs, läsa en bok om ett nytt ämne eller utmana dig själv att sätta ett nytt personligt rekord finns det många sätt att utvecklas på.

Sett ur ett sluta-röka-perspektiv: Personer som slutar röka får massor av tid till förfogande. Använd den tiden till att lära dig något nytt. Ett par idéer skulle kunna vara att lära dig ett nytt språk, ägna dig åt trädgårdsodling eller börja med en ny sport.

3

Belöna dig själv

När du arbetar hårt är det viktigt att stanna upp och ta hand om sig. Framgångsrika människor tar sig tid för daglig meditation eller träning. Vissa finner glädje i att ge något tillbaka till samhället, till exempel att engagera sig för att hjälpa ensamkommande eller arbeta ideellt med läxläsning. Andra planerar weekendresor.

Sett ur ett sluta-röka-perspektiv: Det är en god ide att belöna dig själv för ditt hårda arbete när du t.ex. har varit rökfri ett visst antal veckor eller månader.

Se hur rökaren Andrew visualiserade sig själv som icke-rökare när han försökte bli rökfri.

4

Visa tacksamhet

Lägg ner arrogansen. De flesta framgångsrika människor är tacksamma för de möjligheter de har fått. De är medvetna om hur lyckligt lottade de är som har hamnat där de har hamnat i livet. De tar sig tid att reflektera över alla bra saker runt omkring dem.

Sett ur ett sluta-röka-perspektiv: När saker blir jobbiga när du försöker sluta röka, så tänk på alla de saker du är tacksam över. Gör en lista du kan gå igenom. Innan du vet ordet av har röksuget gått över.

5

Ge något tillbaka till samhället

När du lyckas ger detta dig en möjlighet att inspirera och motivera andra. Framgångsrika människor är medvetna över att de kan uppmuntra andra att övervinna sina utmaningar och uppfylla sina drömmar.

Sett ur ett sluta-röka-perspektiv: Medan du håller på att sluta röka kan du hjälpa andra genom att dela med dig av din framgångssaga.

Skapa en sluta-röka-grupp

Här är några möjliga medlemmar som kan hjälpa dig att sluta.

Läs mer >

4 gemensamma faktorer för personer som lyckas sluta röka

Många försöker sluta röka, men trillar hela tiden dit igen. Men det är möjligt att lyckas att sluta röka.

Se hur >

Tips från en före detta rökare: Prova med sport

Chris bytte ut cigaretterna mot fotboll.

Se videon >