Ge dig själv pauser

Rökpauser handlar om att skapa tid för sig själv. Även om du inte röker längre kan du fortfarande njuta av en liten paus. När du vet hur du bäst använder den tiden kan du börja se fram emot dina nya rökfria pauser.

1

Ta skeden i andra handen

Utmana en vän på schack eller dam. Det finns mängder av onlinespelappar att välja bland. Om onlinespel inte är något för dig kan du ta med ett brädspel till jobbet. Du kan ha ett pågående spel att komma tillbaka till i pauser. En kortlek är praktisk och enkel att ha med och fungerar bra som distraktion när man ska slutar röka.

2

Te-tid

För att bryta rutinen med kaffe och en cigarett, ta en kopp örtte eller grönt te i stället för kaffe. Te är inte lika avslappnande, men är också välgörande. Ingefärste har antiinflammatoriska egenskaper. Grönt te innehåller rikligt med antioxidanter.

3

Ta trapporna

Få energi för eftermiddagen genom en rask promenad i kontorets trappuppgång. Pröva att bygga upp träningen under ett par veckor genom att öka på antalet gånger du går uppför och nerför trapporna. Innan du vet ordet av kan du bli biten av träningen och få lust att nå ännu längre. Om trapporna inte räcker för dig, pröva att börja gå längre turer utomhus och håll reda på hur många steg du går.

4

Vägledd meditation

Vägledd meditation är en effektiv avslappningsteknik som bara tar fem minuter åt gången. Det är ett enkelt sätt att hitta ett djupt lugn och inre stillhet, och ett mycket effektivt sätt att motverka stress Det finns många gratisappar som kan hjälpa dig i gång, och du kan meditera när det passar dig.

5

Använd händerna

Att göra något med händerna är inte bara att byta ut vanan med att hålla en cigarett. Det kan dessutom hjälpa dig upptäcka en ny hobby eller talang. Ta med dig ett ritblock och ge dig fem minuter att rita av det du ser. Du kan också pröva att virka, sticka eller sy. Sticka ett fodral till din dator eller en sjal.

  • Föregående

Behöver du hjälp att välja rätt produkt?

Vår guide identifierar snabbt den ersättningsprodukt som bäst täcker dina behov.

Kom igång >

Tips från en före detta rökare: Tänk på din familj

Chris hittade sätt att motivera sig själv, för att undvika att trilla dit igen.

Se videon >

Nyckeln till att sluta röka

Varje år blir miljoner människor rökfria. Du kan bli en av dem. Läs mer om att bli rökfri här.

Läs mer >